Thursday, April 19, 2007

Välinpitämättömyys

Jonotin Wollen nimpparipakettia pakettikortti kädessä postin luukulla. Luukulta poistui horjuva vanhus ja annoin hänelle vähän tilaa, että rollaattori pääsisi ohi hyvin. Hyvinpukeutunut rouva käytti heti tilanteen hyväkseen ja pujahti raosta edelleni luukulle. Mieli teki huutaa.

Kotimatkalla olin juuri astumassa bussiin kun vaunupaikalla olevat ihmiset vaihtoivat paikkojaan että mahtuisimme sisään. Jäimme siis hetkeksi ovensuuhun ennen kuin pääsimme eteenpäin. Tympeän oloinen kuski sulki ovet ja lähti liikkeelle. Wolle oli sisällä, mie ulkona ja miun käteni ovien välissä. Onneksi sisällä oli ulkomaalaisia, jotka ovat paljon meitä suomalaisia nopeampia reagoimaan ja nostamaan äläkän, että kuski tajusi jarruttaa vain noin metrin jälkeen. Kättä sattui mut ei kovin pahasti. Kuski ei sanonut selittävää sanaakaan vaarallisen tilanteen jälkeen. Koko matkan sydämeni jyskytti hulluna ja itku meinasi tulla silmään.

Joskus kyllä miettii miksi joku ei yhtään mieti. Kuinkahan moni toisista ihmisistä täysin välinpitämätön oman edun tavoittelija tajuaa toteuttavansa satanistista filosofiaa.

2 comments:

Anonymous said...

Tuli mieleen kysymys: Onko sun mielestä kristillistä filosofiaa antaa satanistista filosofiaa toteuttavien ihmisten toteuttaa omaa filosofiaansa?

Mä uskon vakaasti, että monet on vain niin ajatuksissaan, etteivät tajua tehneensä hölmösti tai täysin väärin. Älähdys usein pelastaa tilanteen, eikä suinkaan aiheuta näille törttöilijöille pahaa oloa. Tämä on ainakin mun oma kokemus.

Väärin tehnyt tyyppi ei joudu vastaamaan käyttäytymisestään ja sulle tulee paha mieli. Kuka tässä tilanteessa voittaa?

En oikein ymmärrä miksi et huuda tuollaisissa tilanteissa. Osaisitko vastata? Kun haluaisin kovasti ymmärtää.

-Veikko

Anonymous said...

Tollasessa tilanteessa sun pitäis kävellä sinne bussikuskin luo, antaa kuulua 5 minuuttia suoraa tekstiä siitä kuinka täysin kyvytön ja huolimaton ja ammattitaidoton kuski se on ja huutaa seuraavaksi hänen esimiehelleen. Ei tollanen ole hyväksyttävää. Edellisen kirjoittajan tavoin ihmettelen, miksi suustasi ei lähtenyt kirosanoja suurilla desibeleillä.

- Tuttu